31.1.11

RabalderI våre dager er det ingen selvfølge at det velges norske navn på det som er norsk. Særskriving av sammensatte ord og engelske skrivemåter florerer. Hyggelig er det derfor å se at kafeen i Longyearbyens nye kulturhus har fått det fine navnet Rabalder kulturkafé. Ordet rabalder har uvisst opphav og kan vel neppe sies å være erkenorsk, men det er i hvert fall ikke noe engelsk språkjåleri ute og går i navnevalget her.
På bildet ser man to herrer og en kvinne (ved disken) som sørger for at du får god mat og drikke. Snart åpner kulturhuset dørene for verdens nordligste jazzfestival i LongyearbyenSvalbard. Årets artister under Polarjazz 2011 er Solveig Slettahjell, Halvdan Sivertsen, Hot Club de Norvège, Stian Carstensen, Cowabunga med Susanne Hansen, Beady Belle, PUST, Klezmofobia, MALMØ, Interactivo og Lyriaka.

1 kommentar:

Helle sa...

Hei!

Jeg er svoren tilhenger av Korrekturavdelingen. Det er virkelig en god ressursside! Jeg har selv startet en språkspalte, og mye av tilleggsinformasjonen i innleggene har jeg funnet hos dere. Jeg tenkte bare å legge igjen lenken her, så kan du/dere lese om du/dere har lyst. :)

Hilsen Helle