14.5.08

Språkrådet om store og små bokstavar i iPod

Språkrådet reagerer på en artikkel på nettstedet Hardware.no der det blir hevdet at iPod må følge norske regler og skrives Ipod. Språkrådet er ikke enig.

Språkrådet skriver:

Om nokon likevel vel eit namn med liten forbokstav og andre raritetar i skrivemåten, bør andre nytte same skrivemåte. Det dreier seg om respekt for beskytta varemerke og – kanskje ikkje minst – for andres namneval. Ein kan ikkje endre namnet på organisasjonen 4H Norge til Fireh Norge fordi ein ikkje liker skrivemåten.
Les mer om egennavn på Korrekturavdelingen.no

Les hele saken hos Språkrådet

3 kommentarer:

Bunners sa...

Hva er egentlig ditt synspunkt på dette? Din artikkel, "Egennavn skaper hodebry" (http://www.korrekturavdelingen.no/K4EgennavnHodebry.htm) problematiserer temaet og viser de reelle problemstillingene for journalister langt bedre enn Språkrådets artikkel.

Per-Erik Skramstad sa...

Tenker du på hva jeg mener om det Språkrådet skriver om iPod og egennavn generelt? Jeg er 100 prosent enig med Språkrådet. Egennavn må respekteres, men som jeg har skrevet i det artikkelen du viser til, så er det mange tilfeller der man kan bli usikker. Og hva gjør man med iPod i begynnelsen av en setning? Det vil alltid - i hvert fall ofte - dukke opp dilemmaer.

En blekt blondines blogg sa...

Kan man ikke velge å se det som et bilde. Med bokstavmotiv. Det er vel det varemerker handler om. Og da spiller det ingen rolle om det er först i setningen. Det skal alltid se likt ut. Eller er jeg helt på jordet her?